porovnat

oblíbené
Sloužíme těm, kteří chrání životy, zdraví a majetek druhých.
Facebook Instagram Youtube

Nová přilba Gallet F1 XF - prodej ZAHÁJEN

31.10.2013

123
45678
910111213

Vážení zákazníci,
představujeme vám revoluční zásahovou přilbu pro hasiče s označením Gallet F1 XF.

gallet-f1-xf_01.jpgTato přilba byla mnoho let vyvíjena ve spolupráci i s českými hasiči a na základě jejich zkušeností a připomínek.

Nová přilba Gallet F1 XF vychází z předchozího modelu Gallet F1SF, který byl na trhu řadu let. Tato přilba vychází z úplně nové koncepce, která si zakládá na novém tvaru skořepiny, která je vyrobena z inovovaného termoplastu; přilba má tedy lepší vlastnosti oproti předchozímu modelu.

Těžiště přilby je oproti předchozímu modelu sníženo o 3cm, sedí na hlavě lépe a zejména po delším nošení se nezdá tak těžká. Přestože hmotnost přilby je stejná jako u klasické Galletky F1 SF – tedy 1,4 kg – pocitově se zdá nový model lehčí.

Přilba lépe sedí na hlavě, má snadnější nastavení pomocí aretačního kolečka, které lze velice dobře provádět i v rukavicích. Možná jsou i další nastavení - nastavení hloubky přilby a podbradního řemínku, který je tříbodový. Celková konstrukce podbradníku je pohodlnější a již nevadí při nošení masky.

Další významnou vlastností je nastavení čelních čirých brýlí ve dvou rovinách, tedy samotné snadné spuštění brýlí v rukavicích a po té přitažení brýlí dle tvaru obličeje člověka. Nevadí ani brýle dioptrické.

Velký pozlacený čelní štít, který umožnuje  i částečné stažení přes celoobličejovou masku IDP a tím pádem chrání zrak zasahujícího hasiče. Čelní štít je opatřen západkou proti samovolnému spuštění v ochranném protichemickém obleku. Pozlacení štítu je provedeno novou patentovanou technologií a štít je tak mnohem odolnější proti oděru.

gallet-f1-xf_02.jpgU nové přilby F1 XF je možné zabudovat dvě integrované svítilny do těla přilby, které umožnují dokonalé osvícení prostoru před hasičem. Po zapnutí svítilny je stav baterie indikován krátkým zablikáním svítilny – 3 záblesky signalizují plné nabití baterie; 2 záblesky kapacitu cca 50% baterie a 1 záblesk méně než 25%.

Do přilby bude možné umístit náhlavní soupravu k radiostanici pro lepší komunikaci – tento systém se v současnosti připravuje.

Nová přilba je více otevřená, proto je v ní lepší slyšitelnost.

Samotná přilba byla certifikována se zátylníkem, ale zároveň prošla certifikací i bez pokoveného zátylníku.

Upínaní celoobličejové masky IDP pomocí kandaháru je daleko snažší a přesnější, díky větší m západkám a prolisům ve skořepině. Toto vše je možné dělat v rukavicích.

Přilba má neomezenou životnost, pokud jsou na ní prováděny pravidelné 2 leté revizní kontroly.

Přilba bude dostupná ve dvou velikostních variantách, ve velikosti M (od 52 do 62 cm obvod hlavy) – která bude sedět 90% hasičů; dále ve velikosti L pro obvod hlavy od 57 do 65 cm.

gallet-f1-xf_03.jpgUvnitř přední části jsou bajonetové západky pro upevnění holandského límce.

Systém pro upínání holandského límce a zátylníku je stejný, nicméně není kompatibilní s předchozí verzí F1SF.

Na přilbu, stejně jako na předchozí verzi, lze použít speciální polepy – nicméně tyto polepy musí být originální přímo od výrobce – jsou vyrobeny ze speciálního materiálu a jen s originály přilba plní ochranou funkci dle certifikace.

Čelní štítek je vyměnitelný, k dispozici bude i pozlacená verze.

Na přilbu bude možné umístit externí svítilnu, která je certifikovaná výrobcem přilby. Jedná se o integrovaný světelný
modul 4LED, hmotnost 100g díky rovnoměrnému rozmístění na přilbě ani nepoznáte. Světla jsou umístěna tak, že s každým pohnutím hlavy vidíte přesně tak jak potřebujete, nesíte upravovat svítilnu ani se bát, že se vám někde zachytí nebo upadne.

Popis

9

Pohled 360°

 

webmaster CORA 2007 - 2024, www.cora.cz